A Máltai Szimfónia jótékonysági koncertje Monoron

2023. április 21-én, pénteken 18 órától "Valahol a világban" címmel rendezett jótékonysági koncertet a Máltai Szimfónia Monoron, mely a 30 éves Monor Hegyessy LC szervezésében valósulhatott meg.

A programnak a Vigadó Kulturális és Civil Központ adott otthont, az est Hanzelik Andrea igazgató általános köszöntőjével indult, melyet Koncsik István, a LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége kormányzójának megnyitó beszéde követett. A szépszámú közönség megismerhette a Szövetség eddig elért eredményeit, programját és a jövőbeli feladatokat. A kormányzó méltatta a Monor Hegyessy LC jószolgálati tevékenységét, továbbá meglepetésként elismerő okleveleket is átadott a 30. jubileumát ünneplő klub elnökének, Monori Sándornak. A klub egyúttal a következő hazai kormányzót is adja a Szövetségnek, a koncertet szintén megtekintő Hégely Péternek.

A Máltai Szimfónia koncertjének első blokkja után Darázsi Kálmán, Monor város önkormányzatának polgármestere mondott köszöntő beszédet, melyet a zenei produkció második felvonása követett. A beszédek sorát Lantos Szilárd, a Máltai Szeretetszolgálat Társadalmi Felzárkózási Terület Vezetője folytatta, a Máltai Szimfónia nevében pedig Nagy Kálmán beszélt. A koncert harmadik, egyben záró blokkja után a közönség állva tapsolt, ékes bizonyítékaként annak, hogy egy színvonalas, zenei élményekben gazdag programon vehettek részt. Az est állófogadással zárult, melyen a bevételből befolyt 402 000 Ft-ot át is adták a Máltai Szimfónia részére. Az összeget a hátrányos helyzetű gyermekek zenei oktatására fordítják. A mostani koncert egy nagy összefogás eredménye, hiszen a LIONS vezetésével a Vigadó, az Önkormányzat és a Máltai Szeretszolgálat támogatása is szükséges volt a koncert létrejöttéhez.

A Máltai Szimfónia egy zenei-szociális program, amelynek lényege a hátrányos helyzetű gyermekek, fiatalok megszólítása, közösséggé formálása a közös zenélés révén. A módszer küldetése, hogy zenei eszközökkel segítsen a gyerekek és fiatalok szociális problémáin. Célja egy olyan élő közösség építése, ahol a megtartó erő az együttzenélés öröme és a személyes kapcsolatok mélysége. A módszertan alapját az önismereti és segítő beszélgetésekkel egybekötött csoportos zenetanítás és zenekarépítés dinamikus rendszere jelenti. A programban dolgozó kollégák mindannyian egy megfelelő felkészítést követően úgy állnak munkába, hogy felkészülten reagálnak a nincstelen családok gyermekeinek helyzetére. A Szimfónia programot 2013-tól folyamatosan fejlesztik. Mára egy nagyon egységes módszertan mentén dolgoznak, ahol a zenén keresztüli közösségfejlesztő és szociális segítségnyújtó funkció is megvalósul. A program tapasztalatai alapján az iskolai lemorzsolódás csökken, javul a magaviselet és az önismeret fejlődik.

További fotókat a Monor Város Hivatalos Facebook Oldalán találhatunk!


Képgaléria

Hír kategóriák

Club események

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

Koncsik István kormányzó 2022-2023

Adószámunk:
19675132-1-42
Számlaszám:
10300002-20333522-00003285

cím: 1065 Budapest,
Podmaniczky utca 16. Fsz 6.

Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba