Erősödő svéd-magyar lions kapcsolatok

2022. július 14-én, csütörtökön Budapesten találkozott Anders Rendik svéd D-101 alkormányzó, Koncsik István a Lions Clubok Magyarországi Szövetségének kormányzója, valamint Pázmányi György PDG, a Wesselényi LC elnöke.

A találkozó aktuális és egyben legfontosabb témája a svéd-magyar kapcsolatok elmélyítése volt az ukrán háborús menekültek támogatása kapcsán, a két ország lions kormányzósága közös támogatási rendszer kidolgozásán dolgozik. A két fél tárgyalása hatékonyan és eredményesen zajlott. A svéd 15 ezer eurós támogatás felhasználását

2022. június 30-án megkezdte a magyar szövetség, ezek főbb pontjai:

• hetente több szállítmányt indítottunk útra az Ukrajnai Beregszász elosztó központba
• a szállítmányok tartalmát minden esetben a beregszászi központ határozza meg, vagyis megküldik részünkre, hogy mit szállítsanak ki, így célzott szállítmányok kerültek kiküldésre. Ezek a következők voltak: tartós élelmiszer, illetve friss zöldségek és friss hús, sátrak.

A találkozón jövőbeni tervekről is szó esett, ezek szintén az Ukrajnából érkező menekültek megsegítését említik prioritásként. Magyarországra az orosz-ukrán háború kitörése óta közel 800 ezer ukrajnai menekült érkezett, melyből közel 150 ezer maradt tartósan a hazánkban. Ezek a menekültek az ország teljes területén szétszóródva települtek le, jórészt közösségi szállásokon vagy magán lakásokon. A hazai Lions klubok számára szeretnénk egy pályázati programot indítani, melynek célja az lenne, hogy az adott klub lakhelyén fellelhető ukrajnai menekültek számára adjon hathatós segítséget. 

A találkozón az LCMSZ hivatalosan is megköszönte a svéd kormányzóság eddigi támogatását!


Képgaléria

Hír kategóriák

Club események

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

Koncsik István kormányzó 2022-2023

Adószámunk:
19675132-1-42
Számlaszám:
10300002-20333522-00003285

cím: 1065 Budapest,
Podmaniczky utca 16. Fsz 6.

Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba