Évnyitó vacsoraestet rendezett a Lions Club Sopron

Megtartotta idei első összejövetelét a Lions Club Sopron. A vacsoraestre a hagyományokhoz híven feleségüket, párjukat is magukkal vitték az „oroszlánok”, hogy megköszönjék azt a támogatást, amit egész évben kapnak tőlük a jótékonysági munkához.

Klubtársai nevében Vörös Ákos, a Lions Club Sopron soros elnöke köszönte meg egy szál virággal minden családtagnak a támogató közreműködést. A Lions a világ egyik legnagyobb civil jótékonysági szervezete, a látássérültek megsegítésére hozták létre az Egyesült Államokban 1917-ben. Mintegy másfél millió tagot számlál, szinte minden országban működnek klubok, Magyarországon negyven. A soproni 1990-ben elsőként alakult meg az országban és azóta is eredményesen működik.

Vörös Ákos az elmúlt időszakot értékelve elmondta, rendkívül sikeres volt az adventi forralt boros akciójuk. A bevétel mintegy kétmillió forint – közölte Bunyevácz Róbert kincstárnok –, amit teljes egészében a rászorulókhoz juttatnak el.

Hagyományaikhoz híven segítik a Tóth Antal-iskola siketek tanintézetét, a vakok és gyengénlátók soproni csoportját, a Tómalom utcai Fogyatékos Gyermekek Otthonát, valamint támogatják Kósteleken a gyimesi csángók magyarnyelv-­oktatását. Az elnök örömmel számolt be arról is, hogy tavaly szeptemberben indított kezdeményezésükre a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság a nemzeti sírkert részévé nyilvánította gróf Zichy Ottó honvéd ezredes nyughelyét a soproni régi Szent Mihály-temetőben. Az erről szóló értesítést karácsony előtt kapta kézhez. Gratulált a Soproni Tigrisek SE elnökének, Nagy Tamásnak, aki az egyesület nevében a Sopronért Emlékérmet vehette át az önkormányzat hűség napi díszközgyűlésén.

Koncsik István, a Lions Clubok Magyarországi Szövetségének 2022–2023-as kormányzója is jelen volt az év első összejövetelén.

– Örömmel jövök Sopronba, mert itt minden alkalommal inspirálódok, valami új, hasznos ötletet viszek magammal – mondta. – A Ukraine help! programhoz is az elsők között csatlakozott a soproni klub – jegyezte meg.

A Lions Club International Foundation (LCIF) jelentős támogatásokat fordít arra, hogy szervezetei saját településükön, környezetükben azonnali segítséget nyújthassanak az ukrajnai menekülteknek.

– A magyarországi szövetség közel 268 millió forint értékben végzett jószolgálati tevékenységet az elmúlt évben – mondta a kormányzó, aki megköszönte a tagoknak, hogy ilyen jól végzik a munkájukat és elismerő oklevelet adott át Vörös Ákosnak, Bunyevácz Róbertnek, Boronkay Gusztávnak, Budai Józsefnek, Bors Dánielnek, Nagy Tamásnak, Németh Emilnek, dr. Ocsák Józsefnek és Freiler Lászlónak.

Forrás: kisalfold.hu

A Lions Club Sopron beszámolóját a linkre kattintva érhetik el!


Képgaléria

Hír kategóriák

Club események

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

Koncsik István kormányzó 2022-2023

Adószámunk:
19675132-1-42
Számlaszám:
10300002-20333522-00003285

cím: 1065 Budapest,
Podmaniczky utca 16. Fsz 6.

Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba