III. LIONS Jótékonysági Diabétesz Futás Szegeden

2023. április 29-én, szombaton rendezték meg Szegeden a III. LIONS Jótékonysági Diabétesz Futás névre keresztelt, vércukorszint méréssel kiegészített rendezvényt, melynek bevételéből cukorbeteg gyerekeket tudnak majd támogatni. A Szeged Első LC sikeres rendezvényén jelen volt és beszédet mondott Koncsik István kormányzó is.

Harmadik alkalommal rendezte meg Jótékonysági Diabétesz Futását a Szeged Első Lions Club. A szombati eseményhez az időjárás is kegyes volt: kellemes napsütés fogadta a Délvidék Ház udvarán gyülekezőket. Koncsik István kormányzó köszöntőjében kiemelte, a világ legnagyobb szervezete, a LIONS elsősorban a szem egészségének megőrzését tűzte ki célul világszerte, a diabétesz és a látásromlás azonban párban jár, így fontos erre a betegségre is felhívni a figyelmet.

Az eseményről készült, összegző videó az alábbiakban tekinthető meg:

 

Mihályi Géza főszervező a szegedi klub képviseletében elmondta, hálásak a Zue.hu Szegedi Vízilabda Egylet játékosainak, hogy jelenlétükkel ők is támogatták a programot. Kiss Csaba vezetőedző elárulta, minden jótékony célú rendezvény mellé szívesen odaállnak, a diabétesz kapcsán azonban érintettségük is van, hiszen egyik játékosuk, Leinweber Olivér is cukorbeteg.

– Őt is támogatjuk azzal, hogy eljöttünk és mindenki mást is, aki hasonló problémával küzd, emellett pedig azt is megmutatjuk, hogy a sport és a diabétesz nem zárja ki egymást
– tette hozzá.


A közös bemelegítés után a töltésen teljesíthették a résztvevők a kijelölt 4 vagy 10 kilométeres távokat. Minden futó ajándékcsomagot kapott, a rendezvény helyszínén pedig vércukormérésre és inBody testelemző mérésre is volt lehetőség. A rendezvény bevételéből a Diabeteses Gyermekeket Támogató Egyesületet segíti a Szeged Első Lions Club. Román Rita, az egyesület vezetője elmondta, a pénzből egyrészt tábort szeretnének szervezni, másrészt rászoruló gyerekeknek juttatnak majd belőle eszköztámogatásra.

Forrás: delmegyar.hu

További fotók a linkre kattintva érhetőek el!


Képgaléria

Hír kategóriák

Club események

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

Koncsik István kormányzó 2022-2023

Adószámunk:
19675132-1-42
Számlaszám:
10300002-20333522-00003285

cím: 1065 Budapest,
Podmaniczky utca 16. Fsz 6.

Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba