Ismét Magyarországra látogatott Brian E. Sheehan nemzetközi elnök

Áprilisi látogatását követően 2023. június 11-én - ezúttal egy hétre - ismét hazánkba látogatott a LIONS Clubok Nemzetközi Szövetségének elnöke, Brian E. Sheehan. A hazai szövetség kiemelt jelentőségű programja az Ukrajna Help, melynek kapcsán a nemzetközi elnök első útja Nyíregyházára vezetett. A delegáció tagjaként szintén a helyszínre érkezett többek között Koncsik István, a LIONS Clubok Magyarországi Szövetségének kormányzója, Horváth Miklós volt nemzetközi igazgató, Mats Granath svéd nemzetközi igazgató, illetve Rendik András svéd D101 alkormányzó.

Az eseményről több sajtó is beszámolt, az alábbiakban a szon.hu összefoglalóját olvashatjuk a hétfői napról:

Az Első Nyíregyházi Lions Club még 2001 szeptemberében, az országban az elsők között alakult meg. Jelenleg 28 taggal működik, az idei elnök dr. Chrabák László. A club a rászorultak támogatását tűzte ki célul, azon belül is Nyíregyháza, illetve Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegye lakossága egészségi állapotának megőrzésérét és javítását tartják szem előtt. Az elmúlt évek kiemelt programja volt az „Ukrajna Help” elnevezésű projektjük, melynek keretében Beregszászon és az ott kialakított gyűjtőponton adtak át különféle adományokat a háború elől menekülőknek. A segítségnyújtásban kiemelt támogatást kapott az Első Nyíregyházi Lions Club a svéd „lionok”-tól is.

 

Brian E. Sheehan, a LIONS Clubok nemzetközi elnöke nagyra értékeli a háborús menekültek megsegítésében végzett nyíregyházi munkát, ezt hétfői látogatásával is szerette volna kifejezni.

A szervezet nemzetközi elnökét Jászai Menyhért, Nyíregyháza alpolgármestere fogadta a városházán.

– Szoros az együttműködés az Első Nyíregyházi Lions Club és az önkormányzatunk között – köszöntötte Jászai Menyhért alpolgármester a Lions Club nemzetközi delegációjának tagjait, köztük Brian E. Sheehan nemzetközi elnököt és Mats Granath svéd nemzetközi igazgatót.

– Az itteni szervezet segíti az elesetteket, a fogyatékkal élőket, ezekhez a kezdeményezésekhez mi is szívesen csatlakozunk. Önkormányzatunk külön is támogatja az ukrajnai menekülteket, legyen szó sportról, oktatásról vagy tárgyi adományokról – emelte ki Nyíregyháza alpolgármestere, Jászai Menyhért.

Brian E. Sheehan nemzetközi elnök köszöntője elején méltatta az Első Nyíregyházi Lions Club munkáját, kiemelve a háború elől menekülők megsegítését.

– Több mint 200 országban, közel 50 ezer klubbal vagyunk jelen a világon. Figyelmünk kiterjed a látássérültektől kezdve a diabéteszeseken át a fogyatékossággal élőkig. Büszkék vagyunk a nyíregyházi szervezetünkre, hiszen rengeteg segítséget és támogatást nyújtottak és nyújtanak a rászorulóknak – mondta Brian E. Sheehan.

Mats Granath hozzátette, a szervezet nemzetközi igazgatótanácsa is felfigyelt a nyíregyházi klub munkájára, amiben a helyi önkormányzat is remek partner.

A városházi látogatás végén Brian E. Sheehan megajándékozta Jászai Menyhért alpolgármestert egy személyes elnöki jelvénnyel, valamint egy Lions Club-os pályázaton nyertes szlovén kislány alkotásával.

A delegációt ezután a vármegyeházán Baracsi Endre a vármegyei közgyűlés alelnöke fogadta. Megköszönte azt az aktív karitatív munkát, amit a „Ukrajna Help” program keretében folytat a Lions Club. – A humanitárius segítségnyújtásban vármegyénk települései is példaértékű munkát végeznek, én magam is találkoztam a határ mellett a Lions Club adományaival – mesélte az alelnök, és méltatta azt az együttműködést, amivel ennyi sok jót tudnak tenni, és reméli, hogy ez a kapcsolat csak erősödni fog.

Brian E. Sheehan elmondta, hogy idén már másodjára járnak hazánkban, gyönyörű környezetben csodálatos emberekkel találkozhattak. A Lions Clubok 1917-ben alakultak, az alapító mottója az volt, hogy: nem jutsz messzire, amíg nem segítesz másokon. A mai napig ez az alapja az 1,6 millió Lions és Leo klubtaggal rendelkező szervezetnek, ami behálózza a világot, és az együttműködés, amiről Lions Club szól, itt Nyíregyházán is példa értékűen működik. – Együtt kell megoldanunk dolgokat, a szolgálat képezi az alapját a szervezetnek. Nagyon nagy örömünkre szolgál, hogy tanúi lehetünk azoknak a nagyszerű dolgoknak, amit a tagjaink itt végeznek a menekültek megsegítésére – fogalmazott a nemzetközi elnök, és hozzátette: ez igazi példája annak, hogy mi mindenre vagyunk képesek, ha együttműködünk.

További beszámolók az alábbi linkeken érhetőek el:

https://www.nyiregyhaza.hu/post/ukrajna-help-program-nyiregyhazan-a-lions-club-elnoke-2023-06-13-64159

http://kolcseytv.hu/hir/ukrajna-help

Brian E. Sheehan ukrajnai látogatásának beszámolója a linkre kattintva érhető el!

A Wesselényi LC beszámolója Brian E. Sheehan gödöllői látogatásáról a linkre kattintva érhető el!


Képgaléria

Hír kategóriák

Club események

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

Koncsik István kormányzó 2022-2023

Adószámunk:
19675132-1-42
Számlaszám:
10300002-20333522-00003285

cím: 1065 Budapest,
Podmaniczky utca 16. Fsz 6.

Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba