Ismét találkoztak a Volt Kormányzók a Wanatka Központban

Legutóbb 2022. október 20-án találkoztak a LIONS Clubok Magyarországi Szövetségének Volt Kormányzói a Wanatka Központban és az újabb találkozóra sem kellett már sokat várni, hiszen 2023. március 8-án ismét Volt Kormányzókkal telt meg a budapesti központ.

A találkozó első blokkjában Koncsik István kormányzó mutatta be a Szövetség munkáját, a legfontosabb programokat, a bővülő partnerkapcsolatokat és a reformokat. Kiemelte többek között a svéd és magyar lionok egyre jobb és összetartóbb kapcsolatát, melynek ékes bizonyítéka volt, hogy a svéd Kormányzói Tanács elnöke, Bengt Persson és kedves felesége is ellátogatott a LIONS bálunkra. Az orosz-ukrán háború kapcsán szorosan együttműködik a két nemzet az Ukrajna Help programon keresztül, a kárpátaljai térségnek közel 1 milliárd forint értékben juttattak már segélyszállítmányokat, Rendik András svéd D101 alkormányzó, valamint a Wesselényi és az Első Nyíregyházi LC munkája külön kiemelendő.

Koncsik István mesélt arról is, hogy új irányként a LIONS megkezdte az együttműködést a BNI (Business Network International) szervezettel is, mely a világ legnagyobb üzleti szerveződése, a vállalkozások hatékony segítése érdekében. A két szervezet között számos közös pont van, így várhatóan a BNI tagjaiból hamarosan egy új Lions klub is alakulhat. A BNI mellett a Rotary-val is megújult a kapcsolat, így a hatékonyabb együttműködésnek köszönhetően még több fronton segíthetnek a rászorulóknak az említett szervezetek.

A Kormányzó Úr nagy megtiszteltetésnek tekinti a LIONS Nemzetközi Igazgatójának, Brian E. Sheehan április eleji látogatását, mely komoly elismerése a magyar lionok munkájának.

Szóba került továbbá az elnyert, 350 000 dollár értékű Ukrajna Help LCIF pályázat is, melyből közel 20 klub részesül.

A Szövetség gondol Volt Kormányzóira, így a tervek szerint minden PDG-vel készül egy személyes interjú, melyben bemutatkozhatnak és elmondhatják adott evük legfontosabb történéseit, minden kormányzónak szeretnénk elkészíteni a saját weblapját.

A következő blokkban az elhangzottakra reagáltak értékes hozzászólásaikkal a Volt Kormányzók, a hasonló találkozók interaktív jellege kiemelt jelentőségű.

A találkozó végén bemutatkozott a Szeged Első LC képviseletében Mihályi Géza, aki a Szövetség II. alkormányzó jelöltje.

A találkozó jó hangulatban, hasznosan telt, ékes bizonyítékaként annak, hogy szükség van a Volt Kormányzók találkozójára!


Képgaléria

Hír kategóriák

Club események

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

Koncsik István kormányzó 2022-2023

Adószámunk:
19675132-1-42
Számlaszám:
10300002-20333522-00003285

cím: 1065 Budapest,
Podmaniczky utca 16. Fsz 6.

Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba