Jótékonysági vállalkozói estet rendezett az Első Győri Lions Club

2022. november 25-én, pénteken ismét megrendezte jótékonysági vállalkozói estjét az Első Győri Lions Club. Az immáron 27. alkalommal megrendezett eseménynek az ETO Park Hotel adott otthont, melyen jelen volt Koncsik István kormányzó, továbbá Győr polgármestere, Dr. Dézsi Csaba András is.

Dr. Dézsi Csaba András beszédében úgy fogalmazott, hogy az Első Győri Lions Club a város egyik legsikeresebb és legnagyobb civil szervezete. „A Lions nem csak a vakokért és gyengénlátókért végzett karitatív tevékenysége miatt fontos része Győrnek, hanem azért is, mert példát mutatnak más civil szervezetek számára. Büszke tagjai pedig saját környezetükben olyan jó példával járnak elöl, mely mások számára is követendő lehet” – hangsúlyozta dr. Dézsi Csaba András.

Szemethyné Verebélyi Gabriella, az Első Győri Lions Club soros elnöke elmondta, hogy idén ünnepli alapításának 30. évfordulóját a győri szervezet. Hozzátette: a háború és az energiaválság miatt megsokasodtak a teendőik, de igyekeznek helytállni minden téren.

 

Koncsik István, a Lions Clubok Magyarországi Szövetségének kormányzója méltatta a Győrben működő három clubot (Első Lions, Arrabona, Patronus), sőt egyenesen az ország „Lions fővárosaként” titulálta a várost. Kiemelte továbbá a magyarországi lions clubok idei jószolgálati tevékenységét is: a 2022-es év során az ország 41 klubja által nyújtott jószolgálat, adományok, támogatások forintban kifejezett értéke majdnem eléri a 250 millió forintot.

A kormányzói beszédben meghallgathattuk azt a párhuzamot, ami az 1917-es, illetve a 2022-es háborús év között van, továbbá a vállalkozók segítségének fontosságát. Az Egyesült Államokban az olcsó munkaerő és szerelőszalagokon történő tömeges termelés megjelenése gyors gazdasági fejlődéshez vezetett, ami viszont számos szociális problémát idézett elő: pl. gyerekmunkások, zsúfolt munkásnegyedek, magas halálozási ráta és gyorsan terjedő betegségek.

1917-ben az amerikai gazdaság egyik fellegvára Chicago volt. Özönlöttek ide a munkát kereső emberek és özönlött ide a probléma is. A gondot mindenki látta, de kevesen akartak tenni ellene. Volt ugyanakkor egy üzleti kör, a Chicago Bussiness Circle, ami a tettek mezejére lépett. Nem tett mást, mint elkezdte felkutatni az országban működő, hasonlóan gondolkodó üzleti köröket és egy közös találkozóra hívta őket és 1917. június 7-én megalakított egy üzletei klubokból álló szervezetet, melynek célja az volt, hogy segítse a rászorulókat. Ez lett a Lions.

A rendezvényen több elismerés is gazdára talált, emellett Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője tartott érzékenyítő előadást.

Forrás: gyorplusz.hu


Képgaléria

Hír kategóriák

Club események

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

Koncsik István kormányzó 2022-2023

Adószámunk:
19675132-1-42
Számlaszám:
10300002-20333522-00003285

cím: 1065 Budapest,
Podmaniczky utca 16. Fsz 6.

Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba