Közös adománygyűjtést indít az Ofotért és a Lions

A Lions Clubok Magyarországi Szövetsége és az Ofotért a társadalmi felelősségvállalás kereteiben megállapodást kötött egymással. Ennek értelmében, 2022. szeptember 1-étől kezdődően, a legnagyobb múltú magyarországi optikai hálózat lojális vevőkörével karöltve közös adománygyűjtési akció keretében igyekszik támogatni a Lions Club egyik legfőbb jótékonysági tevékenységét: az anyagilag rossz helyzetben élő, rászoruló, látásproblémával küzdő emberek kiszűrését és egyben támogatását a megfelelő szemüveg megvásárlásában, ezzel megadva számukra is az éles látás élményét és egy lehetséges szebb jövőt!

Az Ofotért több, mint 70 éve gondoskodik a vásárlók éles látásáról, melyhez szakképzett optikai tanácsadói nyújtanak teljes körű segítséget. Magyarország legnagyobb optikai hálózataként országos lefedettséggel, közel 100 üzlettel várják a látásproblémával küzdő embereket és segítik visszaadni a tökéletes látásélményt nap mint nap, szem előtt tartva a legoptimálisabb megoldás megtalálását.

A Lions a világ legnagyobb klub alapon szerveződő jószolgálati szervezete, világszerte 46 ezer klubban közel 1,5 millió tagja van, és hazánkon kívül további 205 országban működik.

A nemzetközi Lions mozgalom tevékenységének alapját a látás védelme, azaz a látáskárosodások megelőzése, valamint a vakok és gyengénlátók segítése jelenti. A lionok ennek érdekében a SightFirst (A látás az első) program keretében szemvizsgálatokat, szemszűréseket szerveznek, szemüvegeket adományoznak.

A hazai 41 klub egyik legfőbb célja a látássérültek segítése, a látás megőrzése.  Ehhez a tevékenységhez Magyarországon is korszerű berendezésekkel felszerelt szűrőbusszal járul hozzá. Ez a busz folyamatosan járja az országot, és végez szemszűréseket.  

Közös adománygyűjtő akciónk keretében az Ofotért vásárlói számára szeptember 1-étől lehetőséget biztosítunk, hogy bármilyen optikai- vagy kiegészítő termék vásárlásakor 250, vagy 500 Ft-os adománnyal járuljanak hozzá a fenti célokhoz, mely felajánlásokkal egyenértékű támogatás nyújtása mellett az Ofotért elkészíti a szükséges szemüvegeket a szemszűréseken résztvevők részére, akik saját erőből nem tudnának szemüveghez jutni.  A kiszűrt rászorulók számára a szakszerű látásvizsgálatot és az egyénre szabott szemüvegeket a hozzájuk területileg legközelebb eső helyi Ofotért üzletben, a Lions Clubok Magyarországi Szövetségének helyi képviseletei segítik elő.

Ez a megállapodás mindkét fél részéről megerősíti azon alapítványi és vállalati küldetést, melynek keretein belül, társadalmilag felelősen járulnak hozzá, hogy minden ember számára biztosítsák a látás élményét, ezzel segítve az esélyegyenlőség lehetőségét az életre.  

Amennyiben Ön is éppen szemüveget, napszemüveget vagy kontaktlencsét vásárolna az Ofotért üzleteiben, kérem, segítse adományával a fenti célok megvalósulását, és segítsük közösen a rászoruló látássérülteket! További részletekért látogassa meg a www.ofotert.hu és a www.lions.hu weboldalakat!


Képgaléria


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba