Linzersütés az Élelmiszerbank számára

Koncsik István kormányzó és Hunyadi János II. alkormányzó képviselte a LIONS Clubok Magyarországi Szövetségét azon a 2022. december 8-i eseményen, melynek keretein belül linzert sütöttek az Élelmiszerbank számára.

A linzersütésen a Magyarországon lévő TOP 30 multinacionális vállalat CSR és kommunikációs vezetői vettek részt az Effekteam szervezésében. Az Élelmiszerbank hazánk legnagyobb olyan szervezete, amely tartós élelmiszereket gyűjt és ezt továbbadja különböző civil szervezetek számára. Az idei évben közel 7 milliárd forint értékben gyűjtöttek élelmiszert, melyet egy 2 500 m2-es raktárban tárolnak és onnan osztanak szét nap mint nap.

A linzersütés résztvevői elsőként az Élelmiszerbank raktárrendszerét tekinthatték meg, ahol bepillantást nyerhettek munkájukba. Ezt követően mentek át az egyik telephelyükre, ahol a linzerek sütése következett: több mint 1 000 linzer készült el, mellyel közel 90 családot tudnak majd meglepni a karácsonyi időszakban. Az esemény jó hangulatban telt, tartalmas beszélgetéseket folytattak a részvevő vállalatok és jószolgálati szervezetek kommunikációs vezetőivel.

Az Effekteam stábja, tagsága és partnerei közös linzersütéssel hangolódtak a közelgő ünnepekre. A december 8-án megtartott jótékony célú programra az Élelmiszerbanknál került sor. A szervezet nélkülöző családoknak juttatja el az elkészült süteményeket a karácsonyi időszakban.

Az Effekteam stábja különleges előkarácsonyi programmal készült az egyesület tagsága és partnerei számára. A Magyar Élelmiszerbanknál szervezett esemény keretében a résztvevők nemcsak egymással találkozhattak és beszélgethettek, de megismerkedhettek az Élelmiszerbank tevékenységével, bepillantást nyerhettek az élelmiszermentés folyamatába, és elsajátíthattak olyan praktikákat is, amelyekkel csökkenteni lehet a mindennapok során keletkező élelmiszerhulladék mennyiségét.

Az ünnepi ráhangolódást a közös linzersütés tette teljessé. A sütemények elkészítéséhez szükséges alapanyagokról és eszközökről az Élelmiszerbank gondoskodott, a résztvevők pedig a szorgos kezeket és a jó hangulatot biztosították. A gondos előkészítés, szaggatás, sütés és lekvározás eredményeként sok doboznyi finomság készült el, mellyel az Élelmiszerbank mintegy 90 nélkülöző család idei karácsonyát tudja szebbé tenni.


Képgaléria

Hír kategóriák

Club események

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

Koncsik István kormányzó 2022-2023

Adószámunk:
19675132-1-42
Számlaszám:
10300002-20333522-00003285

cím: 1065 Budapest,
Podmaniczky utca 16. Fsz 6.

Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba