Megalakult a Beregszász Lions Club

2023. július 12. fontos dátumként vonul be a LIONS Clubok Magyarországi Szövetségének történelmébe, hiszen ezen a napon alakult meg az Első Nyíregyházi LC fiók klubjaként a Beregszász Lions Club. Az új klub tagjait Koncsik István volt kormányzó avatta fel.

Az ünnepélyes eseményre, amely egyúttal egy közös klubülés is volt, 17 órától került sor a nyíregyházi klub elnökének, Girhinyné Sárközi Ágotáék otthonában. Az Első Nyíregyházi LC megelőző ülésén tárgyalta meg az új klubbal kapcsolatos aktuális kérdéseket és egyhangúlag támogatták Nagy Béla, az alakuló beregszászi klub szervezőjének azon kérését, hogy a nyíregyházi klub fiók klubjaként (10 fővel) segítsék működésüket mindaddig, amíg megerősödve önállóan nem tudják szolgálni közösségüket.

Az előzményekhez meg kell említenünk Brian E. Sheehan leköszönő Nemzetközi Elnök júniusi, beregszászi látogatását is, ahol svéd és magyar lionokkal kiegészült delegációja ellátogatott többek között a Kárpátaljai Református Egyház Diakóniai központjába. Az ottani megbeszélés már előszobája volt a mostani klubavatásnak, hiszen már ott bejelentették a Beregszász LC újraszerveződését Nagy Béla vezetésével.

A tervekből mára valóság lett, a Beregszász LC hat alapító tagját, köztük Nagy Bélával, avatta fel Nyíregyházán Koncsik István iPDG, aki köszöntő beszédében elmondta azt is, hogy a LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége mindenben segíteni fogja az új klub működését, folyamatos lesz a kapcsolattartás és látogatni is szeretnék majd őket. A nyíregyházi klub leköszönő elnöke, dr. Chrabák László, valamint az új elnök, Girhinyné Sárközi Ágota is méltatta a klubot, köszöntő beszédeikben ők is biztosították a beregszásziakat arról, hogy segíteni és támogatni fogják munkájukat.

A szerdai programon, kiegészítő programelemként egy piknik parti is megrendezésre került az udvaron: ennek keretein belül vendégül látták a LIONS YEC tábor keretein belül hazánkba érkező külföldi fiatalokat, akik programokban gazdag két hét előtt állnak magyarországi táborozásuk során.


Képgaléria

Hír kategóriák

Club események

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

Koncsik István kormányzó 2022-2023

Adószámunk:
19675132-1-42
Számlaszám:
10300002-20333522-00003285

cím: 1065 Budapest,
Podmaniczky utca 16. Fsz 6.

Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba