Óriási diplomáciai sikert aratott az idei Trijumelage 2022

A 2019-es, soproni rendezésű Trijumelage-t követően idén, szeptember 22-25. között, ismét létrejött a nagy népszerűségnek örvendő, nemzetközi találkozó, melynek keretein belül a magyar (D-119), a francia (D-103 Centre) és a német (D-111SW) LION-ok töltöttek el egy kellemes hétvégét a Fekete-erdei Baar-Heuberg térségben.

A három kormányzóság, kiegészülve a vendégként jelenlévő német 111SN-nel, ezúttal is szép számmal képviseltette magát a Trijumelage-on, a magyar küldöttség - minden idők legnagyobb delegációjával - közel 35 fős létszámmal érkezett meg a németországi Villingen-Schwenningen-be 2022. szeptember 22-én, csütörtökön az esti órákban. A jó hangulatú, buszos utazás egyúttal ráhangolódás is volt a nagy hagyományokkal rendelkező programra, melynek fő célja a LION-ok határokon átívelő, nemzetközi összetartásának erősítése, a klubok és klubtagok egymás közötti kapcsolatainak elmélyítése, valamint a különböző kultúrák találkoztatása, megismertetése.

A 2022-es Trijumelage-nak otthont adó térség igen sokoldalú, egyrészt megismerhettük természetközeli arcát, valamint innovatív gazdasági oldalát is a finommechanika, orvosi technika területén, melyek világszinten vezető pozíciót töltenek be. Egy terület, ahol egymás mellett megtalálhatók a mezőgazdasági létesítmények és a turizmus, a kézművesség, a tradíció, az idill és az ipar.

A pénteki nap a kirándulások jegyében telt: az első úticél a Duna eredőjének helyszíne, Donaueschingen volt, ahol a csoport ellátogatott a Karl-Wacker Iskolába, mely egyben hátrányos helyzetű fiatalok különleges Oktatási Tanácsadó Központja is. A gyerekek műsorának és a létesítmény megtekintését követően az ebédlőben egy könnyű – az iskolába járó szakmai felkészítős diákok által főzött - sütőtökleves elfogyasztása következett az iskolában tanulók közreműködésével. Jó volt látni a gyerekek örömteli arcát, mikor valamely vendég repetáért ment vissza a tálalóasztalhoz elismerve az étel finomságát. A Karl-Wacker Iskolába járó gyerekek 20 éves korukig maradnak a tanulmányi központ látogatói és kb. 5 százalékuk jut el arra a szintre, hogy felnőtt korukra önálló életvitelre képesek lesznek, ami nagyon jó arány.

A délután is eseménydúsan telt, hiszen a továbbutazó társaság megtekintette a Furtwangen-i Főiskola Tanulmányi Központját, illetve a rottweilli Kísérleti Világot, mely programok a kísérletezés és a szakmai orientáció jegyében teltek. A napot közös esti grillezés és egy rottweilli fakultatív városnézés zárta.

Szombaton rendezték meg a sokak által már nagyon várt, Peter Aab Zenei Versenyt, melyen idén ifjú trombitás művészek mérhették össze tudásukat. Magyarországot a budapesti Weiner Leó Zeneművészeti Szakgimnázium tanulója, Toma Tamás képviselte. Az izgalmakban bővelkedő eredményhirdetés hazánknak is kedvezett, hiszen a zsűri értékelése alapján Tamás és a Franciaországot képviselő versenyző megosztott első helyezést ért el. A zenei verseny mellett a munkaértekezlet napja is volt a szombat: a három kormányzóság tagjai - a magyar részről Koncsik István kormányzóval, Hégely Péter I. Alkormányzóval, Hunyadi János II. Alkormányzóval és Gyulai Krisztina programfelelőssel - fontos, a Trijumelage programot érintő kérdésekről is tárgyaltak. A háromoldalú tárgyalásokon a magyar delegáció minden javaslatát elfogadta a másik fél.

A programot díszvacsora zárta, ahol a város főpolgármestere mellett köszöntőt mondtak a kormányzók is. A beszédek, az ajándékok és adományok átadását követően kellemes hangulatú, trombitaszóval színesített estét tölthettek el a Trijumelage programra érkező LION-ok.

Koncsik István köszöntő beszédében méltatta a tíz évvel ezelőtti Trijumelage összefogás eredményét, amikor is a francia és a német district segítségével megvásárlásra került a szemszűrő buszunk. Beszédében elmondta, hogy ez a busz az idei évben segítette az Ukrajna Help programunkat, hisz folyamatosan Nyíregyháza és Beregszász között szállította a magyar adományokat.

Az idei Trujumelage sok diplomácia sikert hozott a hazai LIONS mozgalom számára, a legnagyobb delegációval mi vettünk részt, sikerült újra lendületet adnunk a COVID miatt leállt nemzetközi programnak, melyet a két másik fél is elismert. 2023 tavaszán a felek egy magyarországi munkalátogatás kapcsán folytatják a munkát. Arról nem is beszélve, hogy a szombati gálaesten másod alkormányzónk, Hunyadi János a gitárkoncertjével „ellopta! a show-t.

A vasárnapi hazaúton egyértelmű volt az igény a következő Trijumelage-ra is, gyertek és találkozzunk 2023-ban Franciaországban, Orleansban!


Képgaléria

Hír kategóriák

Club események

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

Koncsik István kormányzó 2022-2023

Adószámunk:
19675132-1-42
Számlaszám:
10300002-20333522-00003285

cím: 1065 Budapest,
Podmaniczky utca 16. Fsz 6.

Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba