Sok sikeres tárgyalással és fontos pozícióval zártuk a Lions Europa Forum-ot

A szeptemberi TriJumelage után, októberben is képviseltette magát nemzetközi eseményen a Lions Clubok Magyarországi Szövetsége: a 2022. október 27-29. között Zágrábban megrendezett Lions Europa Forum-ra hatfős delegáció érkezett hazánkból Koncsik István kormányzó vezetésével.

Az Európa Fórum az európai alkotmányos területen működő mintegy 250.000 különböző nemzetiségű és kultúrákhoz tartozó Lions klubtag évente mindig más és más országban megrendezésre kerülő legnagyobb találkozója, idén 32 országból közel 700 fő vett részt rajta. A program október 26-án, szerdán este egy baráti hangulatú vacsorával indult, melyre a YEC tábor szervezőit várták, ezen a magyar delegáció is részt vett.

Október 27-én, csütörtökön plenáris üléssel indult az Europa Forum, ahol bemutatkoztak a nagyobb előadók: egy óriás előadóteremben, közel 700 fő részvételével hallgathattuk meg például Brian Sheehan Világkormányzó előadását. Fontos megemlíteni, hogy a fórumon sok nemzetközi vezető volt jelen, a magyar delegáció folyamatosan tárgyalt, többek között az előző Világkormányzóval, Douglas X. Alexanderrel, aki így ebben az évben automatikusan látja el az LCIF vezetői beosztását. Magyarország kapott támogatást „Ukrajna Help” programjára és további támogatások ügyében is folytatott tárgyalásokat Koncsik István kormányzó. Douglas X. Alexander mellett tárgyalás zajlott Brian Sheehan-nel is, aki a tervek szerint 2023-ban ellátogat Magyarországra, valamint Ukrajnába is, megtekinteni az „Ukrajna Help” programunkat.

A Lions Europa Forum-on tematikus beosztások alapján követték egymást az előadások és az oktatások, a nagyobb előadások, illetve az országokhoz kapcsolódó prezentációk a Kristály teremben kaptak helyet. A fórum hivatalos „council” része csütörtök délután kezdődött, ekkor vázolták fel az esemény menetrendjét, megszavaztatták a napirendi pontokat. Több személyi változtatásra is sor került, a különböző jelölteknek (Archivist & Advisor titulus, illetve szavazatszámlálói tag) két percben kellett bemutatkozniuk. Pénteken még sor került egy egyeztető tárgyalásra, a szavazás napja pedig a szombat volt. A személyi jelöltekre titkos szavazással, minden más ügyben pedig szavazókártyával történt a szavazás.

A szavazáson szép magyar siker született: az idei, európai fórumon öt év után újraválasztottak pozíciókat: a legfontosabb ezek közül a már említett Európa Fórum Levéltárosa és Tanácsadója (Archivist & Advisor) titulus, melyet az elkövetkező öt évben Horváth Miklós Volt Nemzetközi Igazgatónk tölthet be. A szavazáson 32 ország képviselői adták le voksaikat, melyen 19-13 arányban győzte le Phil Nathan-t. Az eredmény fontos fegyvertény Magyarország számára, továbbá nyitást jelenthet az európai együttműködések folyamatában is. A szavazás részleteiről a linkre kattintva olvashatunk további információkat!

A YEC táborok szempontjából is fontos esemény a Lions Europa Forum, hiszen ezen kerülnek bemutatásra országonként a jövő évre tervezett táborok. A prezentációt idén Hégely Péter I. Alkormányzó tartotta csütörtökön, melynek sikerességét mutatja, hogy a pénteki YEC börzén nagy érdeklődés mutatkozott a magyar program iránt. A börzén Hégely Péter I. Alkormányzó mellett hazánkat Magyar Csanád (Digital Lions Club), továbbá Monori Sándor és Hajdu Vanda (Monor-Hegyessy Lions Club) képviselte. 2023-ban Monor és környéke lesz a magyar tábor tervezett helyszíne. A linkre kattintva részletesebben is írunk a Lions Europa Forum ifjúsági cseretáboros híreiről!

A színvonalasan megrendezett fórumot szombat este egy gála zárta, melyen Horváth Miklós képviselte hazánkat. Összességében elmondható, hogy egy sikeres és igencsak tanulságos eseményen vehettünk részt, sok új információval gazdagodott a magyar csapat, melyek birtokában jövőre már sokkal felkészültebben csatlakozhatunk a fórumhoz. A teljesen új YEC küldöttségünk is jól teljesített, szép sikerekkel térhettünk haza! A 2023-as Lions Europa Forum-ot, Klagenfurtban rendezik meg október 26-28. között!


Képgaléria

Hír kategóriák

Club események

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

Koncsik István kormányzó 2022-2023

Adószámunk:
19675132-1-42
Számlaszám:
10300002-20333522-00003285

cím: 1065 Budapest,
Podmaniczky utca 16. Fsz 6.

Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba