Szemészeti szűrés a Cukorbetegség Világnapján: 80 szemfenéki vizsgálatot végzett a Lions

Partnerünk, a Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetségének felkérésére hagyományosan a Lions Clubok Magyarországi Szövetségének egészségügyi csapata szervezi a szemészeti szűrést a Cukorbetegség Világnapjának rendezvényén. Idén is így történt: a Semmelweis Egyetem szemorvosa orvostanhallgatók és a Mozaik Lions Club tagjainak közreműködésével 80 érdeklődőnél végzett szemfenéki gyorsvizsgálatot az ELTE Lágymányosi Campusán november 12-én tartott nagyszabású ismeretterjesztő, tanácsadó és a szűrővizsgálatok széles körét kínáló program keretében. 

Kölcsönbe kapott, csúcskategóriás funduskamerával és a Lions szűrőbusz felszereléséhez tartozó réslámpával derítettük fel a látóhártya (retina) elváltozásait. Cukorbetegség esetén különösen fontos az évenkénti ellenőrzés, mert a diabéteszes retinopátia kezdetben nem okoz tüneteket  és az időben nem diagnosztizált és kezeletlen állapot vaksághoz vezethet.


Képgaléria

Hír kategóriák

Club események

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

Koncsik István kormányzó 2022-2023

Adószámunk:
19675132-1-42
Számlaszám:
10300002-20333522-00003285

cím: 1065 Budapest,
Podmaniczky utca 16. Fsz 6.

Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba