Teltházas előadással indult a ´´közéleti klub´´ a Wanatka Központban

A LIONS Clubok Magyarországi Szövetségének új vezetősége célul tűzte ki, hogy élettel tölti meg a Wanatka Központot, ezért örült a Buda LC megkeresésének és kezdeményezésének, hogy indítsunk egy közéleti klubot szakértő LIONS tagtársaink előadásaival. Az előadást meglátogatta Koncsik István kormányzó és Hunyadi János második alkormányzó is. 

Az őszi időszak első előadását a Buda LC tagja, a Szegedi Tudományegyetem professzora, Dr. Szanyi Miklós nyitotta, aki az MTA Világgazdasági Kutató Intézet igazgatójaként "Merre tart a világgazdaság" című prezentációját mutatta be 2022. október 4-én.

Már a cím alapján látható volt, hogy ez a téma sokak számára lehet érdekes, ennek ékes bizonyítéka volt a teltházas Wanatka terem.

A program gyertyagyújtással és egyperces néma csenddel indult, a közelmúltban tragikus hirtelenséggel elhunyt dr. Fogarassy Csaba volt kormányzó emlékére. Ezt követően Koncsik István köszöntötte a helyszínre érkezőket: beszédében elmondta, hogy a mostani előadás csak a kezdet, hiszen a jövőben, 1-2 havonta szeretnének különböző tematikájú előadásokat tartani a központban. Ezeket a szövetség neves LIONS tagjai fogják tartani, remek lehetőséget nyújtva a klubtagok találkozására, illetve ismereteik bővítésére.

Fontos szempont korunk digitális világában, hogy az előadások online is követhetőek lesznek, így akik nem lehetnek a helyszínen, azok számára is követhetőek lesznek az események, mint ahogy a mostani is. A mostani előadás már visszanézhető a LIONS Clubok Magyarországi Szövetségének zárt Facebook csoportjában: a csoporthoz a szövetség minden aktív klubja csatlakozhat!

Az előadás LIONS klubtagoknak ezen a linken érhető el: https://www.facebook.com/684772333/videos/501559978494901/

Prof. Dr. Szanyi Miklós előadásának részleteit egy csoportos beszélgetés keretein belül elemezték ki a vendégek. A sikeres programnak folytatása következik!

Van olyan téma, amiről szívesen hallanál vagy van olyan klubtagod, aki valamely témában szakértő?

Témaötleteikkel keressék dr. Buzási Gábor PDG-t, volt kormányzók bizottsága felelőst!


Képgaléria



Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba