Együttműködési megállapodást kötött a LCMSZ és a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség

2022. június 11-én, szombaton együttműködési megállapodást kötött a Lions Clubok Magyarországi Szövetsége és a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség Szentesen. Dr. Fogarassy Csaba kormányzó külföldi tartózkodása miatt, a megállapodást Koncsik István I. alkormányzó és Lengyel Lajos elnök írta alá.

A LCMSZ és a MSOSZ együttműködése elősegíti az értelmi fogyatékossággal élő emberek esélyegyenlőségének növelését a sport terén, emeli a rendezvények szakmai és tárgyi színvonalát. Mivel a sport kiváló eszköze a társadalmi tudatformálásnak, nagyszerű lehetőség nyílik az értelmi fogyatékossággal élő emberek iránti szolidaritás növelésére és az integráció erősítésére.

A két fél megállapodása több pontra terjed ki, a jövőben tervezetten több közös rendezvényre, sajtótájékoztatóra kerülhet majd sor, bemutatva és népszerűsítve a Lions és a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség tevékenységét. A kapcsolódó rendezvényre, a Családi Egészség és Szakmai Fórum létrejöttéhez a LCIF nemzetközi szövetség biztosította a pályázati forrást.

A megállapodás alárása fontos mozzanata volt a szentesi családi napnak, melynek fontos részét képezte a Lions egészségügyi szűrőnapja, ahol többek között vércukorszint mérésre is lehetőség volt. Az eseményre ellátogatott a Szeged Első Lions Club elnöke, dr. Bella Zsolt is, az egészségnap lebonyolításában pedig nagy szerepet vállalt a szegedi NOÉ Egészségközpont, munkájukat ezúton is köszönjük!

A Magyar Speciális Olimpiai Szövetség tevékenységéről hivatalos oldalukon olvashatunk részleteket!

 


Képgaléria


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba