Melvin Jones Díjban részesült Koncsik István IPDG

Koncsik István, a LIONS Clubok Magyarországi Szövetségének közvetlen volt kormányzója nemzetközi elismerésben részesült: a Melvin Jones Díjat - a svéd lionok képviseletében - Rendik András adta át Budapesten, a Wanatka Központban 2023. szeptember 22-én.

Koncsik István kormányzóságát megelőzően, 2022 februárjában tört ki az azóta is tartó, orosz-ukrán háború. A magyar lionok egy emberként fogtak össze a menekültek, illetve a kárpátaljai magyarok megsegítéséért az Ukrajna Help program keretein belül. A program előmozdításában és kiterjesztésében óriási szerepe volt Koncsik Istvánnak, kormányzósága alatt közel 1 milliárd forint értékű támogatás érkezett Beregszászra, melynek a svéd lionokkal való sikeres együttműködés is elengedhetetlen részét képezte.

Az Ukrajna Help programra a LIONS közvetlen nemzetközi kormányzója, Brian E. Sheehan is felfigyelt, aki ennek kapcsán kétszer is ellátogatott Magyarországra, illetve Beregszászra is kiutazott. A svéd MD101 képviseletében Bengt Persson szintén járt hazánkban, 2022 februárjában.

A Melvin Jones Fellowship Program keretein belül most átadott díj, nemcsak elismerés, de egyben donáció is, mellyel a LIONS Clubok Nemzetközi Alapítványát, az LCIF-et támogatják. Az elismerés a kiváló svéd magyar kapcsolatokat, egymás szövetségi munkájának tiszteletét bizonyítja, hiszen ukrajnai segítségnyújtásáért hazánk Rendik Andrást prezentálta meg a díjjal. 


Képgaléria

Hír kategóriák

Club események

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

Koncsik István kormányzó 2022-2023

Adószámunk:
19675132-1-42
Számlaszám:
10300002-20333522-00003285

cím: 1065 Budapest,
Podmaniczky utca 16. Fsz 6.

Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba