Jótékonysági kiállítás nyílt a sérüléssel élőkért

2023. március 3-án, 17 órától került sor Harsányi Zsuzsanna, Az életöröm mindannyiunké című, jótékonysági pasztell portré kiállításának megnyitójára a Klebersberg Kastélyban. A tárlaton jelen volt és köszöntőt mondott Koncsik István, a LIONS Clubok Magyarországi Szövetségének kormányzója is.

A pénteken megnyílt tárlat, mely májusban Kecskeméten is látható lesz, egy segélykiáltás, mellyel a Kecskeméten élő és alkotó Harsányi Zsuzsanna festőművész szeretné felhívni a figyelmet az értelmi sérüléssel élő embertársainkra.

Az alkotóművész elmondta: a festmények bepillantást engednek hétköznapjaikba, hiszen ők ugyanolyanok, mint bárki más, ugyanúgy éreznek, örülnek, szomorúak, élvezik az életet, a társaságot. Ugyanúgy szeretnek beszélgetni, játszani, szórakozni, táncolni, de ugyanúgy komolyan veszik a rájuk bízott feladatokat is. Nyitottak, segítőkészek, őszinték, nagyon tudnak szeretni és nagyon szerethetőek.

A megnyitó teltházas közönsége lélekemelő élménnyel gazdagodott. A vendégeket Koncsik István, a LIONS Clubok Magyarországi Szövetségének kormányzója köszöntötte, aki beszédében kihangsúlyozta, hogy a LIONS folyamatosan segíti rászoruló embertársainkat, a most zajló orosz-ukrán háború kapcsán, az Ukrajna Help program részeként például közel 1 milliárd dollár értékben juttattak el segélyszállítmányokat Kárpátaljára. Koncsik István a 2017-2018-as lions évben a Kecskeméti Szent László Lions CLub elnöke volt, abban az évben indult az Oroszlán Kupa névre keresztelt rendezvény, mely az értelmi sérültek régiós sportversenye. A versenyből az elmúlt években hagyomány lett, idén márciusban pedig már ötödik alkalommal kerül megrendezésre. A kiállítás anyagához ez a sportverseny is nagyban hozzájárult, hiszen az Oroszlán Kupa résztvevői is szerepelnek a portrékon.

Ezt követően a Klebelsberg Kastély kulturális igazgatója, Hedry Mária gondolatébresztő szavai következtek. A kiállítás célját a két szervező Harsányi Zsuzsanna festőművész, mint a Kecskeméti Szent László Lions Club tagja, egyben alkotóművész, a Szent Vitus Alapítvány részéről pedig Lukácsi Tamás ismertették. A résztvevők közel egyórás program keretében megismerkedhettek a Bolyki Balázs vezette részben sérüléssel élőkből álló Para-Ra gospell kórus és a Bolyki Balázs és a fiai alkotta B4 formáció vidám, a jelenlévőket is magával ragadó, fergeteges műsorával, melyre Miklósa Erika Kossuth-díjas, világhírű opera énekesnő dala tette fel a koronát.

A kiállítást két segélyszervezet hozta létre azzal a céllal, hogy az országban egy vándortárlat formájában minél több emberhez eljusson az üzenete. Ezért szívesen veszik a megkereséseket is, ha valaki szeretné saját településén bemutatni a kiállítás anyagát. Kecskemétre a Katona József Könyvtárba május hónapban érkezik a tárlat. A kiállítás célja tehát az elfogadás és a társadalmi kohézió fontosságának erősítése.

A Kecskeméti Szent László Lions Club és a Szent Vitus Alapítvány évtizedek óta azon dolgozik, hogy a sérüléssel élőkön segítsen. Összefogásuk eredménye e vándortárlat első állomása. A tárlaton kiállított alkotások a www.szentvitus.hu oldalon egy árverésen névlegesen örökbe fogadhatók, a befolyt összeggel, a két civil szervezet karitatív munkáját támogatják. Az Örökbefogadók nevét, ha szeretnék, feltüntetik a vándortárlat folyamán az alkotások alatt, a támogatások összegét (mely leírható a vállalkozások adóalapjából) a Szent László Lions Club ingyenes szemszűrésekre, hátrányos helyzetűek szemüvegének elkészítésére és értelmi sérüléssel élők számára szervezett programjaira fordítja, míg a Szent Vitus Alapítvány a Nagykőrösön autisták részére létrehozott KRESZ parkba invesztálja.

Forrás: baon.hu

További fotók a hiros.hu és a keol.hu oldalán!


Képgaléria

Hír kategóriák

Club események

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

Koncsik István kormányzó 2022-2023

Adószámunk:
19675132-1-42
Számlaszám:
10300002-20333522-00003285

cím: 1065 Budapest,
Podmaniczky utca 16. Fsz 6.

Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba