Jótékonysági LIONS Gálaestet rendeztek Kecskeméten

9 fiatal kapott a tökéletes látáshoz szükséges szemüveget 2022. október 21-én, pénteken este a Kecskeméti Szent László Lions Club és a Kuti Optika jóvoltából. A szakemberek két kecskeméti iskolában végeztek szemvizsgálatot szeptemberben, hogy felmérjék  mennyi diáknak van szüksége szemüvegre. Ezt követően 20 diáknak felajánlották a szemüveg elkészítését. Az elkészült darabokat a péntek este adták át a szemüvegesek világába belépő fiataloknak.

A péntek esti Lions Club Gálára érkezőket Harsányi Zsuzsanna a Kecskeméti Szent László Lions Club elnöke köszöntötte a Hírös Agórában. A gálaestet hatodik alkalommal szervezték meg a Látás Hónapja tiszteletére.

- A látás, talán a legfontosabb érzékszervünk, ennek óvása, védelme az egész világszervezetünk egyik legfontosabb feladata, melyért közel másfél millió lion küzd. Ennek érdekében végzünk mi is ingyenes szemszűréseket, elsősorban fiatalok, hátrányos helyzetűek, kistelepülésen élők, idősek és sérültek körében - fogalmazott beszédében Harsányi Zsuzsanna.

A Kecskeméti Szent László Lions Club tagjai a Kuti Optika munkatársai segítségével két iskolába települtek ki és végeztek látásvizsgálatot szeptemberben. A Kecskeméti SZC Fazekas István Szakiskola tanulási nehézségekkel küzdő diákjait és a Kodály Zoltán Ének-Zenei Általános Iskola első és másodikos évfolyamában végezték el a szemvizsgálatokat. A két intézményben 180 főből 20 gyermeknek ajánlotta fel a klub és az optika, hogy elkészíti teljes vagy 60%-os finanszírozásban a szemüvegét. Összesen 9 tanuló élt a lehetőséggel, akik a péntek esti gála előtt vehették át elkészült szemüvegeiket, mintegy 550 ezer forint értékben.

Az elnök a rendezvényen összegezte a kecskeméti székhelyű klub munkáját, majd a színpadra szólította Koncsik Istvánt a Lions Clubok Magyarországi Szövetsége kormányzóját, aki kiemelte, hogy idén a 44 hazai Lions Club több mint 240 millió értékben végzett jószolgálati tevékenységet. A pénz legnagyobb részét az Ukrajna Help Programukra, Kárpátaljára, Beregszász részére küldték ki.

- Itt szeretném megköszönni a három kecskeméti Lions Clubnak a tevékenységét. Kecskemét a Lions Clubok fővárosa is lehetne, hiszen három club is működik - mondta beszédében Koncsik István kormányzó. 

Az ünnepi gálaesten díjakat is osztottak, hiszen a lions mozgalomról, elsősorban a kecskeméti klubok karitatív munkájáról a helyi média is folyamatosan tájékoztatást ad, amit a gálaesten díjaztak.

Elismerésben részesült és a színpadon átvehette a díjat:

Piranszkiné Seres Sára, a Kecskeméti Médiacentrum marketing vezetője
Sebestyén Hajnalka és Bús Csaba a Média Hungary Zrt. újságírója és fotóriportere, a Petőfi Népe és a baon.hu szerkesztői
Noszlopy Miklós a keol.hu kecskeméti hírportál tulajdonosa, főszerkesztője
Faragó Miklós a Gong Rádió szerkesztő, műsorvezetője

Továbbá díjat vehetett át:

Barta Dóra a Hírös Agóra ügyvezető igazgatója
Fáriné Boros Erika a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola igazgatója és Dabasiné Valkai Mária az iskola pedagógusa

A díjátadás után kezdetét vette az ünnepi gála, ahol színvonalas produkciók váltották egymást a színpadon. A programot a Kecskeméti Városi Fúvószenekar kezdte Aladdin, ABBA Gold és AC/DC összeállításával. Őket a Kodály Iskola Csiribiri kórusa követte. A legfiatalabbakat a nagyobbak követték, ugyanis az Aurin Leánykar adott ízelítőt repertoárjából. Az estet az intézmény néptáncosai zárták, akik műsorukban Sárköz, Kalocsa környékét valamint Székelyföldet is bejárták így koronázva meg az egészestés gálaműsort.

Forrás: hiros.huKépgaléria

Hír kategóriák

Club események

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

Koncsik István kormányzó 2022-2023

Adószámunk:
19675132-1-42
Számlaszám:
10300002-20333522-00003285

cím: 1065 Budapest,
Podmaniczky utca 16. Fsz 6.

Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba