Kormányzói Bál 2023 - képekben

2023. február 4-én, szombaton rendezték meg a Lions Clubok Magyarországi Szövetségének hagyományosan egyik legnagyobb rendezvényét, a Kormányzói Bált. A jeles eseménynek a tavalyi évhez hasonlóan ezúttal is az ötcsillagos Corinthia Grand Hotel Royal szálloda bálterme adott otthont.

A bál népszerűségét és egyben fontosságát is mutatja a szövetségen belül, hogy idén is szép számmal érkeztek a lionok az ország minden pontjáról: a meghívott vendégekkel együtt több, mint 150 fő töltött el egy kellemes estét az exkluzív helyszínen. A himnuszok eléneklésével 19 órakor vette kezdetét a program, melynek első blokkjában több beszédet is meghallgathattunk.

Koncsik István kormányzó köszöntötte először a megjelenteket és beszámolt a LIONS mozgalmat érintő aktualitásokról, kiemelve a lassan egy éve zajló, orosz-ukrán háborút, melynek kirobbanása óta a hazai és a svéd oroszlánok erőn felül segítik segélyszállítmányokkal rászoruló embertársainkat. A Kormányzó Úr külön köszönettel illette a virágzó svéd-magyar lions kapcsolatokat és azt az összefogást, melyet közösen végeznek az Ukrajna Help programon keresztül. A bálon jelen volt Rendik András svéd D101 alkormányzó, illetve Bengt Persson a svéd Kormányzói Tanács elnöke, utóbbi szintén köszöntötte a bál vendégeit, szintén hangsúlyozva a két ország lionjainak összefogását.

Koncsik István méltatta Nagy Bélát, a Beregszászi Református Egyházközösség vezetőjét, aki fáradhatatlan munkát végez a segélyszállítmányok szétosztásában. A legutolsó szállítmány több aggregátort is tartalmazott, melyekre most kiemelt szükség van a folyamatos áramkimaradások miatt. Nagy Béla sajnos nem tudott jelen lenni a bálon, de az egyre nehezebb kommunikációs lehetőségek ellenére is folyamatosan tartja a kapcsolatot a lionokkal, és háláját fejezte ki azért, hogy a háború kezdete óta a LIONS biztosította a legtöbb segélyszállítmányt az említett térségnek.

A kormányzói beszéd kitért arra is, hogy 2022 a reformok éve volt a szövetségben, hiszen az új Alapszabály mellett többek között a tagdíjrendszer is változott, ékes bizonyítékaként annak, hogy végre a közösség elindulhat a modernizáció és a bővülés útján. Hosszútávú tervekről van szó, melyeket közös erővel, a soron következő kormányzók és alkormányzók is támogatnak. A bál sikeressége nemcsak a létszámban mutatkozott meg, hanem abban is, hogy soha ennyi tombolafelajánlás nem érkezett még, mint a mostanira, köszönjük Nektek és Támogatóinknak! Akik ismerik a LIONS mozgalom felépítését, jól tudják, hogy egy 46 000 klubot tömörítő világszervezetről van szó: Koncsik István örömmel jelentette be, hogy a LIONS nemzetközi elnöke felfigyelt és kíváncsi a magyarok munkájára, a virágzó svéd-magyar kapcsolatokra, továbbá az Ukrajna Help programra, és ennek elismeréseként tervezetten június 11-18. között Magyarországra látogat!

 

Koncsik István és Bengt Persson beszédét követően hallgathattuk meg Avidor András, a BNI (Business Network International) magyarországi vezetőjének köszöntőjét. Fentebb már említettük, hogy a reformok részeként a LIONS is elindult a megújulás és a bővülés útján, melynek egyik legújabb állomása a BNI és a LIONS együttműködése. Avidor András bemutatta a 38 éve működő BNI-t, a világ legnagyobb üzleti szervezetét, melynek keretein belül a vállalkozások egymást segítik. A két szervezet között közös pont a segítség nyújtása, legyen az egy rászoruló ember, vagy épp egy fejlődni vágyó vállalkozás megsegítése.

Avidor András felvázolta a közös terveket, mely szerint új LIONS klubok alakulnának azokban a térségekben, ahol a BNI jelen van, ezzel is segítve a LIONS munkáját és bővülését, a fiatal vállalkozóknak pedig szintén hasznos lesz a jövőbeli együttműködés, hiszen társadalmi szerepvállalás részeként végezhetik jótékonysági tevékenységüket.

 

A program következő blokkjában került sor a Lions Díj átadására, melyet minden évben a Kormányzói Bálon adnak át: mint a LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége által adható legmagasabb elismerő díj, abból a meggondolásból született, hogy ezzel évente kitüntessen egy olyan, nem a mozgalomhoz tartozó személyt, akinek tevékenysége az ország elesettjeinek támogatásában kiemelkedő. Idén a kitüntetést Erős Antónia kapta, aki életre hívta az Egy Csepp Figyelem Alapítványt, mely hazánkban kiemelkedő munkát végez a cukorbetegség terjedése elleni küzdelemben. Az elismeréshez ezúton is gratulálunk!

A köszöntőket és a díjátadást követően Koncsik István és felesége, Ágnes nyitotta meg az estét a kormányzói tánccal, melyet a finom svédasztalos vacsora elfogyasztása követett. A zenéről a Tancevaty Partyzans zenekar gondoskodott, mindenki megtáncoltathatta párját, meghívott vendégeit. A hajnalig tartó bál nem lett volna teljes a tombolasorsolás nélkül, melyre, mint Koncsik István kormányzó elmondta, idén érkezett a legtöbb felajánlás. Praktikus használati tárgyak, festmények és utazás is gazdára talált!

Köszönjük mindazoknak, akik bármilyen formában segítették a bál szervezését, jövőre folytatjuk! 

A bálról további fotók találhatóak az alábbi két linken!

Báli fotók

Fotófal előtt készült fotók


Képgaléria

Hír kategóriák

Club események

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

Koncsik István kormányzó 2022-2023

Adószámunk:
19675132-1-42
Számlaszám:
10300002-20333522-00003285

cím: 1065 Budapest,
Podmaniczky utca 16. Fsz 6.

Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba