Kormányzói látogatás Kárpátalján

A Lions Clubok Magyarországi Szövetsége az orosz-ukrán háború kitörése óta folyamatosan segíti az ukrán menekülteket, melyek koordinációját az Első Nyíregyházi Lions Club végzi. 2022. július 23-án, szombaton a Koncsik István kormányzó vezette svéd-magyar delegáció érkezett meg Kárpátaljára, ahol újabb adományok átadására került sor.

A látogatás során Nagy Béla, a Kárpátaljai Református Egyház főgondnoka fogadta Anders Rendik svéd D-101 alkormányzót, Koncsik Istvánt, a Lions Clubok Magyarországi Szövetségének kormányzóját, Hégely Pétert, az Ukrajna Help program koordinátorát, Cidor Mihályt és az Első Nyíregyházi Lions Club elnökét, dr. Chrabák Lászlót. A svéd-magyar delegáció ezúttal tartós élelmiszerekből álló csomagokat szállított és osztott szét a Beregszász melletti Kígyós településen, melyekkel a menekültszálláson lévő, főként Harkivból érkezett ukrán családokat segítettek.

A látogatás célja kettős, hiszen az adományok átadása mellett az út egyúttal információszerzés is volt a későbbi, magyar-svéd támogatások szétosztásához.


Képgaléria

Hír kategóriák

Club események

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

Koncsik István kormányzó 2022-2023

Adószámunk:
19675132-1-42
Számlaszám:
10300002-20333522-00003285

cím: 1065 Budapest,
Podmaniczky utca 16. Fsz 6.

Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba