Magyarországra látogatott Brian E. Sheehan Nemzetközi Elnök

Mint ahogy azt már korábban is említettük, a LIONS Nemzetközi Elnöke, Brian E. Sheehan felfigyelt a magyar lionok munkájára, a virágzó svéd-magyar kapcsolatokra, illetve a kiemelkedő jelentőségű Ukrajna Help programra, melynek elismeréseként 2023. április 2-án feleségével, Lorival Budapestre érkezett.

Brian E. Sheehan-t tartalmas programsorozattal várta a magyar LIONS közösség, hiszen már esti érkezését követően megvendégelték Budapesten, a Várban. A vacsorán jelen volt a LIONS Clubok Magyarországi Szövetségének kormányzója, Koncsik István, Volt Nemzetközi Igazgatónk, Horváth Miklós és felesége, valamint a svéd D101 alkormányzó, Rendik András. A jó hangulatú, kellemes beszélgetésekkel tarkított nyitóeseményen megbeszélték az elkövetkező két nap tervezett programjait, melyeket mindenki nagy izgalommal várt.

 

 
Brian E. Sheehan elnök Pécs-Normandia LC-hez látogatott
 
A hétfői napon Pécsre érkezett a kibővült delegáció, ahol a Pécs-Normandia LC-t látogatták meg. A klub bemutatta történetét, alapításának körülményeit, továbbá a Szülőszállást és annak helyiségeit. A nap folyamán meglátogatták Bittera Máriát, legidősebb LIONS tagunkat, aki januárban ünnepelte 100. születésnapját. Mária és Brian jól elbeszélgettek, melynek nyelvi akadálya sem volt, hiszen Mária sok éven keresztül élt az Egyesült Államokban. A látogatás ajándékozással folytatódott: a klub elnöke elismerésként zászlót kapott Brian-től, illetve a klub is megajándékozta a Nemzetközi Elnököt saját zászlajukkal, ezek mellett Brian további elismeréseket is átadott a pécsiek részére. A látogatást egy finom, közös ebéd elfogyasztása zárta, ahol a klub tagjai is kötetlenül tudtak beszélgetni a Nemzetközi Elnökkel.
 
 
100 éves oroszlánunk, Bittera Mária és Brian E. Sheehan elnök Pécsen

A hétfői nap ezzel még nem ért véget, hiszen 18 órától már ismét Budapesten, a Wanatka Központban tartottak állófogadást, melyre a kabinet tagjai kaptak meghívást. Ennek keretein belül megtekinthették Brian E. Sheehan LIONS-ról szóló prezentációját, melyet követően különböző témákban lehetett vele egyeztetni. Elmesélte a LIONS jövőbeli terveit, kiemelten többek között az informatikai átállást, mindemellett személyes hangvételű beszélgetésekre is sor kerülhetett.

 Brian E. Sheehan elnök prezentációja a LIONS központban

 

 A hétfő estéből sem maradhattak ki az elismerések: Brian E. Sheehan a LIONS harmadik legnagyobb kitüntetését adta át Süle János Róbertnek a Savaria LC tagjának, Koncsik István kormányzó kiemelkedő munkáját pedig a nagy elnöki kitüntetéssel, medállal ismerte el.

 

 A keddi nap első helyszíne is a Wanatka Központ volt, ahol a szakmai rész keretein belül a magyar LIONS helyzetéről tekinthetett meg prezentációkat a Nemzetközi Elnök. Elsőként Hunyadi János II. Alkormányzó következett, aki a történelmi áttekintés és a jelen helyzet felvázolása mellett beszélt a jövőbeli tervekről is. Hégely Péter I. Alkormányzó az Ukrajna Help programról tartott egy átfogó előadást, Horváth Miklós Volt Nemzetközi Igazgatónk pedig az informatikai rendszert ismertette. Utóbbi igencsak felkeltette Brian E. Sheehan érdeklődését, hiszen ő is már 40 éve üzemeltet egy informatikai céget, így teljes rálátása van a témára és szükségesnek tartja az LCI MyLCI felületének modernizációját. A technikai részletek ismertetését, a rendszer működését már Koncsik István kormányzó, egyben informatikai szakember végezte, a magyarországon alkalmazott rendszer teljes mértékben elnyerte a Nemzetközi Elnök tetszését.

 

A programsorozat zárásaként egy közös, 15 fős ebéd elfogyasztása következett, ahol a budapesti LIONS klubok is képviseltették magukat, alkalmat kínálva számukra is, hogy találkozhassanak a Nemzetközi Elnökkel. Az egyébként Bécsből érkező Brian E. Sheehan kedd délután továbbrepült Bukarestbe, március óta járja a világot, következő állomása Hong Kong lesz. Jó hír a magyar lionok számára, hogy júniusban visszatér hazánkba, ráadásul egy hetet tölt majd Magyarországon és csatlakozik hozzá egy közel 30 fős svéd delegáció is. Tervek szerint a csapat közösen fog majd Ukrajnába, a magyar lionok által támogatott területekre látogatni. A mostani találkozón ennek a tervezett ukrajnai utazásnak a részleteit is egyeztették a felek.


Képgaléria

Hír kategóriák

Club események

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

Koncsik István kormányzó 2022-2023

Adószámunk:
19675132-1-42
Számlaszám:
10300002-20333522-00003285

cím: 1065 Budapest,
Podmaniczky utca 16. Fsz 6.

Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba