Szoboravatással ünnepelték hármas jubileumukat a győri LIONS klubok

Nagyszabású esemény helyszíne volt 2022. október 12-én a győri Kálóczy tér, ahol a városban működő három LIONS klub (a 30 éves Első Győri LC, a 20 éves Arrabona LC Győr, a 10 éves Patrónus LC Győr) jószolgálati munkájának és jubileumának tiszteletére LIONS szobrokkal díszített sétányt avattak.

A rendezvényen a Patrónus Lions Club Győr tagja, Jáger András színművész énekelte el gitárral kísérve a LIONS himnuszát. A program a köszöntő beszédekkel folytatódott: meghallgathattuk Koncsik István kormányzó szavait, aki méltatta és példaértékűnek nevezte a három győri klub összefogását és a jószolgálat érdekében végzett kiemelkedő munkájukat. Megköszönte az Első Győri LC-nek, hogy tízévente klubot alapított a városban. Győr városának vezetőségétől ezúttal Rózsavölgyi László képviselő érkezett a helyszínre, megköszönve a a helyi LIONS klubok sok éve tartó elkötelezett munkáját, kiemelve továbbá azt is, hogy a szobrokkal díszített felavatandó sétány szépen beleillik a városképbe.

A három klub együtt összesen 60 évnyi jószolgálati működést tudhat magáénak, a klubok soros elnökei következtek klubjaik életének főbb pillanatait és legfontosabb eseményeiket kiemelő beszédeikkel és a LIONS szobrok leleplezéseivel. A 30 éves jubileumot ünneplő Első Győri LC részéről Szemethyné Verebélyi Gabriella, a 20 éves Arrabona Lions Club Győr részéről Tatai Lajos, míg egy egy évtizedes múltra visszatekintő Patrónus Lions CLub részéről Szabó-Cseszneki Nikolett elnök méltató szavait hallgathattuk meg. Az erőt sugárzó LIONS szobrokat egyenként leplezték le a klubok, melyet követően elkészülhettek a csoportképek is. Koncsik István kormányzó Tatai Lajossal együtt leplezte le az Arrabona LC Győr szobrát.

A jubileumi esemény a Kristály étteremben folytatódott az Arrabona Lions Club Győr zenés-táncos rendezvényével: a vacsorán is szép számmal képviseltették magukat a helyi klubok jelenlegi és volt tagjai. Az este folyamán Koncsik István kormányzó köszöntötte a 30+20+10 évet ünneplő tagokat, hangsúlyozva ismét a győri klubok összefogásának erejét. A fennállásának 20. évfordulóját ünneplő Arrabona Lions Club Győr az évfordulóra jubileumi kiadvánnyal is készült készült, melyet az este folyamán már meg is tekinthettek a tagok.

A három LIONS torta felvágása előtt sor került a kormányzói kitüntetések átadására is: oklevelet kapott Mennyeiné Várszegi Judit, az Arrabona LC Győr korábbi elnöke, a kiadvány szerkesztésében, illetve az elmúlt 20 évben végzett kiváló szerkesztői munkájáért; Radek József, az Arrabona LC Győr korábbi elnöke, a Palatia Nyomda tulajdonosa, aki díjmentesen készíti el a klub részére a kiadványokat; Tatai Lajos, az Arrabona LC Győr soros elnöke, valamint Szabó Béla fotóművész, főszerkesztő (neki köszönhetjük az alábbi galériát is). A jó hangulatú, zenés-táncos est programját színesítette Sulyok Péter vak humorista műsora is.


Képgaléria

Hír kategóriák

Club események

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

Koncsik István kormányzó 2022-2023

Adószámunk:
19675132-1-42
Számlaszám:
10300002-20333522-00003285

cím: 1065 Budapest,
Podmaniczky utca 16. Fsz 6.

Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba